8 redenen waarom ik niet op Curaçao zou kunnen wonen

Wonen op een tropisch eiland, nooit meer winter, het klinkt heerlijk en iets wat veel mensen willen. Nu ik hier bijna twee maanden zit, weet ik een ding zeker, hier de rest van mijn leven blijven zou ik nooit kunnen. 15 januari ga ik weer naar Nederland toe en nu zijn er al dingen waar ik wel naar uitkijk. Waarom ik nooit op dit eiland zou kunnen wonen? Lees snel verder, dan leg ik het je uit.

1. Alleen maar strand, wat kan ik anders doen?

Soms vraag ik me wel is af of er in het weekend wat anders te doen is dan het strand bezoeken. Zodra het minder weer is, weet ik al niet eens hoe ik me moet vermaken en verveel ik me. En elke keer naar het strand gaan kost nog geld ook, de entree kost vaak 6 gulden, dan komt er nog 6 gulden voor het bedje bij, dan heb je nog drinken en eten wat je wellicht op het strand wilt halen. Relaxed aan het strand liggen zoals we in Nederland kennen met picknicken is hier niet gebruikelijk, tans niet op de plekken waar het leuk is om naar het strand te gaan. Natuurlijk zijn er tal van andere dingen te doen, hiervoor is het alleen van belang dat je een dikke portemonnee met je mee brengt. In mijn vlogs zie je onder andere een aantal hele toffe dingen voorbij komen die je kan doen als je klaar bent met het strand, maar let op, deze dingen zijn maar voor één keer leuk om te doen!

2. Mensen behandelen je anders

Tuurlijk ben ik geen Antilliaan en dat zal ik ook niet worden tijdens mijn stage hier, maar toch heb ik het gevoel dat ik heel anders behandeld wordt. Ik krijg weinig dingen voor elkaar, maar als ik mijn Antilliaanse collega meeneem, die vloeiend Papiaments spreekt en een donkere huidskleur heeft is alles binnen een seconde geregeld, terwijl ik zelf een half uur of langer loop te bakkeleien en zodra ze het niet met je eens zijn, spreken ze ineens geen Nederlands meer. Daarnaast is alles voor toeristen, stagiaires en iedereen die geen Papiaments spreekt een stuk duurder.
Handelskade Curacao

3. Sportief zijn is moeilijk

Als ik op stage vertel dat ik ergens lopend naartoe ga dan kijken ze me aan alsof ik gek ben, voor elke meter die met de auto kan, pakken ze hier het liefste de auto. Aan mijn beweging komen gaat hier dus best moeilijk, eerder vertelde ik dit al in de dingen die ik hier los heb leren laten. Ik ga wel naar de sportschool, maar met dat ene uurtje beweging maak je de beweging die je normaal in Nederland maakt niet goed.

4. Leuk shoppen lijkt onmogelijk

Shoppen is een van de dingen die ik normaal heel leuk vind, hier gaat het alleen heel lastig. Je hebt er zeker een aantal leuke winkels tussen zitten, maar de winkels die er zijn, zijn of rotzooi of heel duur. Zo hebben ze op Mambo Beach Boulevard een prachtige bikiniwinkel, de prijs is alleen zo’n 200 euro voor een bikini. Zo kan ik nog wel een paar gave winkels noemen, maar alles is duur en kan je een stuk goedkoper in Nederland vinden. Zonde van je geld te noemen dus.Koko's Beachclub

5. Wat te doen tijdens regen?

Dit blijft voor mij ook een raadsel, als het tijdens mijn vrije dag begint te regenen, beland ik keer op keer bij een overdekte beach club waar ik veel te veel geld uitgeef. Natuurlijk kan je ook een van de overdekte shoppingmalls bezoeken, maar ach zo leuk is shoppen hier niet. De bioscoop heeft alleen leuke films in de avond, dus dat is ook geen optie. En mezelf in mijn studio vermaken gaat ook moeizaam. Ik kan me wel voorstellen dat dit een stuk makkelijker zou gaan als je een echt huis hebt. Een studio is natuurlijk echt niet vergelijkbaar met een huis en al helemaal de studio’s op Curacao niet.

6. Weinig afwisseling, elke week lijkt op elkaar

Eigenlijk is iedere week wel een beetje hetzelfde, je gaat naar stage, op woensdagavond ga je naar Cabana Beach voor een feestje, op vrijdag ga je naar een feestje, op zaterdag brak je uit op het strand, zaterdagavond ga je naar Zanzibar en zondag brak je weer uit om vervolgens de week erop weer hetzelfde te doen. Het strand en uitgaan is leuk, maar na een paar weken verlang je wel naar iets anders. De dingen die anders zijn, kosten direct veel geld, zo kan je een trip maken naar klein Curaçao, dat is voor toeristen 90 euro en voor locals en stagiaires 75 euro, leuk voor een keer dus. Daarnaast kan je naar de grotten van Hato, de Christoffelberg kan je beklimmen, je kan zwemmen met dolfijnen, naar een struisvogelboerderij gaan en een aloë vera plantage, alles kost geld en na een keer heb je het ook wel gezien, dus de strand weekenden zullen blijven.

Bekijk mijn laatste blog om te zien wat ik hier allemaal (niet) doe.
Curacao

7. Ik wil gewoon winter

Ja soms ben ik jaloers op de open haard foto’s waarbij mensen met een kop thee op de bank onder een dekentje netflix kijken. Of een warm bad vol laten lopen en daar lekker in gaan liggen. Nog even en dan heb ik het ook weer. Ik ben niet perse een wintermens, heb het altijd koud, maar de gezelligheid die de herfst en winter met zich meebrengt mis ik stiekem wel. Daarnaast is mijn douche gewoon koud op de dagen dat de zon minder geschenen heeft, dus een warme douche zit er op de koude dagen nog niet eens in, helaas… Wie legt de bruisballen en de zachte handdoek al klaar voor mij in de badkamer? 16 januari kom ik weer thuis, bad, here I come.

Note: Ik ben nu net thuis, qua tempratuur wil ik het liefste het eerste en beste vliegtuig terug pakken, ik bevries hier.

8. Het voelt niet als thuis

De kentekenplaat van mijn auto was gestolen, ik moest bij de politie aangifte doen en die bleven maar doordrammen dat ze mijn Nederlandse adresgegevens wilde. Volhouden dat ik hier woon werkte niet, ze wilde dit adres niet hebben. Nee, ik spreek geen woord Antilliaans, maar ik woon hier nu wel vijf maanden en als dit na twee maanden nog niet als thuis voelt, dan gaat er toch iets mis. De inwoners zorgen er niet voor dat je je thuis voelt als ze continu opmerkingen maken over dat jij hier niet hoort. Zo ook laatst op het strand, ik moest uitleggen waarom ik een pinpas van de lokale bank heb, lijkt me toch wel logisch als ik hier nu tijdelijk woon. Op zoveel plekken moet je jezelf bewijzen of zeggen wat je doet en dat is best jammer.
8 redenen waarom ik niet op Curacao kan wonen

Share:

4
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
luxelifeloverAnna MaduroAnns Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Anna Maduro
Gast
Anna Maduro

Jammer dat je je verblijf op Curaçao zo ervaart. Heb je je wel eens afgevraagd waar dit aan zou kunnen liggen?

Anns
Gast

Jammer dat jij je niet zo thuis voelt, maar voor mij was het echt heel fijn om te lezen. Heb altijd een winterdip en had de illusie dat op zo’n eiland alles beter zou zijn. Goed dat je die illusie ‘kapot maakt’, ik ga proberen extra te genieten van de dingen die je noemt!