28 dagen plank challenge

28 day plank challenge

Planken is een goede manier om te sporten, maar het is ook erg zwaar. Om mijzelf te verbeteren met planken heb ik dit schema opgesteld voor de komende 28 dagen. In elk vakje kan je zien hoelang er die dag geplankt moet worden. Het begint met 1 minuut en bouwt zich langzaam op naar 6 minuten.

De plank challenge zal dus maximaal 6 minuten van je dag kosten, makkelijk toch?

Lees ook: De beste oefeningen voor je billen om thuis te doen

In het artikel hierboven genoemd lees je alle voordelen van planken en hoe de plank techniek werkt.

Waarom deze plank challenge?

Soms is een challenge gewoon heel leuk, jezelf uitdagen om beter in iets te worden en je doel te behalen. Een doel in een dag halen is meestal niet mogelijk, tenzij je doel makkelijk is. In 28 dagen wens ik mijn plank uithoudingsvermogen te verzesvoudigen. Dat is best een uitdaging, maar als ik me aan dit schema houd zou het moeten lukken. Ik heb voor een plank challenge gekozen, omdat het erg goed is voor je lichaam gezien je meerdere spieren traint en dat met alleen je lichaamsgewicht.

Waarom jij deze plank challenge zou moeten doen?

Als jij ook je plank uithoudingsvermogen wil verbeteren, dan raad ik je zeker aan om deze challenge mee te doen. Je zal zeker verbetring merken en iedere dag zal je vooruitgaan. Iedere dag zie je progressie en daar kan je trots op zijn. Het zal hoogsten 6 minuten van je dag in beslag nemen en dat alleen pas op dag 28. Als deze challenge voor jou te makkelijk is, kan je hem natuurlijk altijd aanpassen naar je eigen wensen, maar ik zou wel  dit schema als basis gebruiken. Ben jij klaar om progressie te maken? Succes!!

Share:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonneren op