Abel’s Deli | nieuwe hotspot in Utrecht

Utrecht is een nieuwe hotspot rijker, Abel’s Deli. In de stationshal kon je hier al je to go maaltijden halen, maar sinds kort kan dit nu ook op het Vredenburg in Utrecht. Ik was bij de opening en vertel je nu alles over deze nieuwe toffe plek.

Pink champagne

Toen we aankwamen kregen we direct een glas roze champagne met een roze blaadje. De opening was immers op Valentijnsdag en daar hadden ze wel rekening mee gehouden.

Sushirito

Sushirito Abel’s Deli

Dit zal je waarschijnlijk niks zeggen, want het zei mij dus ook helemaal niks, maar dit is dus een combinatie van sushi en een burrito. En ik kan je zeggen dat hij geweldig lekker is. Het is sushi wat je met je handen kan eten, zonder het uit elkaar valt en het een kliederboel wordt en de binnenkant doet je wat meer denken aan een burrito. Normaal heeft Eric bij sushi altijd een hekel aan de zeewier, maar hierbij was het niet het geval. Dat is dus wel echt een voordeel voor alle niet-zeewier-lovers.

Curry bowl

Curry Bowl Abel’s Deli Curry Bowl Abel’s Deli

Als tweede gang kregen we een curry bowl, deze is samengeseld met Jacob Jan Boerma, de 3 sterrenchef van De Leest, om hem zo gezond mogelijk te krijgen, maar tegelijkertijd heel lekker. En dat is zeker gelukt, je proeft de zuurtjes die Jacob Jan graag gebruikt goed terug in dit gerecht en daarnaast is hij echt super lekker. Het is ook precies de goede hoeveelheid en hij zit in een heel leuk to-go bakje, dus zelfs onderweg kan je hem stijlvol opeten. En als je een foto wilt maken, hebben ze een hele toffe marmeren blad waar dit op kan, alleen zorgt de belichting ervoor dat hij geel ziet… dus vandaar dat hij er heel anders uit ziet dan de foto eronder die door Abel’s Deli zelf is gemaakt.

Unicorn, cheesecake en chocolade marshmallow ijs

Unicorn ijs Unicorn en mashmallow chocolade ijs Cheesecake ijs

Als toetje kregen we nog een ijsje en ze hebben hier echt de meest mooie Instagram waardige ijsjes. Een unicorn ijsje met blauwe suikerspin, spikkeltjes en een goud gespoten ijshoorntje als hoorn, alles is eetbaar! Of een ijsje met een marshmallow en chocoladestukjes. En de onderste is een cheesecake variant. Zoveel lekker ijs en zo leuk voor de foto.

En nog wat meer eten en drinken

 

Maar we hadden nog wat meer eten. Unicorn chocolade in de tofste kleurtjes, de roze smaakte naar aardbijen met knettersuiker, dit was de moeilijkste om te raden. De groene smaakt naar mint/tandpasta met knettersuiker en de blauwe smaakt naar bitterboekjes met knettersuiker. De blauwe is denk ik mijn favourite.

Ook namen we een cannoli rolletje. Dit is een heerlijke Italiaanse zoetigheid, de versie die wij hadden was met amerene kersen vulling, al vonden wij het iets meer naar de liga melk aardbij vulling smaken. Het was wel echt heel lekker.

Tot slot nog de drankjes, voor de mensen die geen melk drinken of het niet kunnen verdragen, zoals ik, hebben ze voldoende melkvervangers gelukkig. Ik had een love latte, een nieuw drankje, hij is roze/rooden gemaakt van bietenpurree met chocoladepoeder. Ik had hem laten mengen met amandelmelk, maar dit zorgde voor een redelijk droge smaak, ik hoorde al dat hij beter smaakt met een andere melk, dus neem hem vooral met een andere melk haha. Eric koos voor de chocolademelk, deze was anders dan normaal, maar naar zijn woorden wel erg lekker. Gezien deze gemaakt is met echte melk, heb ik maar geen slokje genomen.

Ik heb echt genoten van het over het algemeen gezonde eten wat ze hier hadden en kan het iedereen aanraden. Ken jij deze nieuwe hotspot al?

Share:

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Panty Buns Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Panty Buns
Gast

The food, deserts and lattes all look yummy! I love the heart print blouse and blue scarf you styled in your OOTD. Abel’s Deli in Utrecht looks like a lovely place to visit.