En dan is het klaar met de tienerjaren

Toen de klok 12 uur sloeg was het klaar met de tienerjaren. Een nieuw levensjaar, een jaar ouder en een nieuwe fase in, tot mijn 100ste niet meer uit de tig komen.

Iedere 5 jaar iets speciaals

Ik vier mijn verjaardag op Curacao, een land waar veel culturen bij elkaar komen. Zo is de partner Surinaams en hij kwam naar me toe met de vraag of ik mijn verjaardag nog op een speciale manier zou vieren, het is in Suriname namelijk traditie om elke 5 jaar iets speciaals te doen. Mijn verjaardag op Curacao vieren vind ik al iets speciaals op zich. En daarmee heb ik geluk dat mijn verjaardag op een woensdag is, dan is het namelijk feest.

Traktatie op werkSuikerkoekjes 20

Ja wie kent de uitspraak “wie jarig is trakteerd” nou niet? Dat werd mezelf uitsloven in de keuken en dat zorgde voor een heleboel heerlijke koekjes. Gezien ik de juiste spullen hier niet heb gaat het wat lastig, maar waar een wil is, is een weg.

Recept melkvrije suiker koekjes – eigen versie op het recept van  Laura’s Bakery

  • 150 gr kristalsuiker
  • 6 zakjes vanille suiker
  • 200 gram plantaardige boter
  • 1 ei
  • 400 gr bloem

Dit is mijn eigen versie van de koekjes en daarom zijn ze ook wat anders en minder hard dan die van Laura, dit komt voornamelijk door het gebruik van andere boter.

Mix de suiker, vanille suiker en boter tot een luchtig geheel, voeg het ei eraantoe en daarna de bloem, mocht het heel dun zijn, voeg dan meer bloem toe. Laat het een uurtje opstijven en vervolgens kan je het op 175 graden 10 minute in de oven bakken.

Daarna kwam het versieren, dit deed ik door glazuur te maken, poedersuiker en het water een beetje gokken en een beetje eiwit. De letters heb ik gemaakt met gesmolten melkvrije pure chocolade.

Lunchen bij Saint Tropez

Bij een verjaardag met lange pause kan je prima lunchen, daarom besloot ik met een vriendin om een verjaardagslunch buiten de deur te doen. Super leuk en lekker natuurlijk. Het lunchen hebben we gedaan bij Saint Tropez, een luxe restaurant (met prachtig zwembad) in punda. Hier hebben we een uur lang in de zon gezeten, gezellig geklets, gedaan of onze awa di Limunchi een cocktail waren en genoten van onze salades.

Barbeque met buren en andere stagairesbbq

Het leuke van hier stage lopen is dat je snel nieuwe contacten maakt en vrienden maakt, mijn verjaardag kon ik daarom ook vieren met een groep mensen. Lekker eten gezelligheid en heel veel werk vooraf, maar he, dat is het toch gewoon waard?! En daarnaast vind ik het soms best leuk om me in de keuken uit te sloven.

Party hardy tot de avond voorbij is

En om de avond af te sluiten is er nog een feest bij Cabana Beach, iedere woensdag is hier een feestje en daar hebben we ook zeker gebruik van gemaakt. Cocktails halen in het happy hour, muziek en dansen maar. Iets waar we gelukkig allemaal van houden. En dat tot we moe zijn en voldaan ons bedje in gaan.

Iedereen bedankt voor de lieve felicitaties, wie jarig is trakteerd en daarom houden jullie nog een winactie van mij tegoed! Vanuit hier is dat namelijk niet te doen!!

Op welke manier vier jij je verjaardag altijd?

Share:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonneren op