Waarom je een beautyblogger niet altijd mag geloven omtrent gezichtsreiniging

Beautybloggers posten vaak over allerlei verschillende merken gezichtsverzorging. Ik moet zeggen dat ik hier ook debet aan kan zijn, echter ben ik laatst met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik was mijn huid namelijk goed aan het verpesten en mijn huid was daardoor super onrustig, het zag er niet uit.

Als beautyblogger krijg je veel verschillende merken thuisgestuurd, het wordt een tijdje getest en daarna op een blog of ander kanaal gegooid. De testfase duurt vaak hooguit een week en dat terwijl je na 28 dagen pas een oordeel kan geven of iets werkt of niet. Daarnaast wordt er vaak helemaal niet naar het juiste huidtype gekeken en dat lijkt meer schade aan te richten dan ons lief is.

Pas op met wat je op je gezicht smeert

Voor ik actief blogde had ik altijd mijn gezichtsverzorging van Clinique en ging ik geregeld naar dezelfde schoonheidsspecialist. Echter kwam hier verandering in toen ik begon met bloggen. Ik kreeg steeds meer verzorgingsproducten opgestuurd en gebruikte alles door elkaar zonder naar het goede huidtype te kijken. De huid die redelijk onder controle was, had ik binnen no-time volledig verpest door over te gaan op goedkopere merken en dit lukraak op mijn gezicht te smeren.

Ik werd wakker geschud

Mijn moeder liep al een tijdje te zeuren dat mijn huid echt het toppunt van vetheid had bereikt. Ik snapte er niks van, ik gebruikte toch goede producten? Samen gingen we naar Haarlem naar een goede schoonheidsspecialist (hierover binnenkort meer) en kreeg ik een huidanalyse, mijn huid is helemaal niet vet van zichzelf, het was juist uitgedroogd. Dit heb ik bereikt door de hoeveelheid troep die ik op mijn gezicht smeerde. De crèmepjes die ik op mijn gezicht smeerde werden heel niet door mijn huid opgenomen. Direct na de behandeling zag mijn huid er al stukken beter uit.

Gezichtsverzorging blogger

Ik blijf bij één merk

Een ding is mij duidelijk geworden, ik neem geen samenwerkingen omtrent gezichtsverzorging meer aan. Ik heb mijn keus nu gemaakt betreft het merk gezichtsverzorging. De schoonheidsspecialist raadde mij een aantal producten aan van Image Skincare en verder raak ik nu echt geen ander merk meer aan. Ik ben echt blij met hoe mijn huid er nu weer uit ziet, dat ik het niet meer opnieuw ga verpesten. Samenwerkingen zijn leuk, je huid is leuker. Daarnaast vraag ik me af in hoeverre beautybloggers betrouwbaar zijn met hun mening over gezichtsverzorging als ik hier deze problemen mee ervaar. Pas gewoon op met wat je op gezicht smeert, wat anderen ook zeggen over producten hoe geweldig ze ook kunnen zijn. Het hoeft de waarheid niet te zijn, je huid is belangrijk.

Nog wat tips voor een stalende huid

Ik heb best een jeugdige huid nog, mag ook best als 20-jarige, maar dat heeft wat extra aandacht nodig. Verwissel je kussen minimaal een keer per week, dit is beter voor je gezicht en slaap daarnaast met je haren in een hoge knot, zo kan je huid luchten en gaat het niet broeien. Zo zorg je dat je huid er ook later nog mooi uit blijft zien. Vooral als je ook een onrustige huid hebt met bultjes, pukkeltjes of puistjes is dit zeker handig om te doen. 

Share:

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Skincarebynaomi Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Skincarebynaomi
Gast

Klopt volledig! Je huidtype is de belangrijkste factor die je mee moet nemen in je keuze van je verzorgingsproducten. Mijn blog is gelukkig volledig onderbouwd met kennis vanuit mijn huidtherapeutische hbo opleiding en wetenschappelijk onderzoek.
Heel goed dat je nu goed naar je huid ben gaan kijken. Let ook op de seizoenen. In de winter zal je meer verzorging nodig hebbem dan in de zomer!