Web WhatsApp het grote gevaar ervan | Persoonlijke ervaring

Web WhatsApp is een makkelijke tool en steeds meer mensen gebruiken het om met hun vrienden te chatten vanaf hun laptop. Maar er zijn enkele gevaren achter deze geweldige tool en ik heb die helaas zelf ervaren. Om een lang verhaal kort te maken, mijn ex-vriend heeft een tijd op mijn Web WhatsApp gezeten op deze manier wist hij dingen die hij niet mocht weten.


Web whatsapp

Hij wist dingen van mij, en ik begreep niet hoe hij deze dingen kon weten. Toen ik het hem vroeg, zei hij dat mensen het hem vertelden. Ik begreep niet waarom ze het hun vertelden, maar ik heb het nooit gevraagd. Ik bedoel, hij was die tijd mijn vriend, hij moest toch de waarheid spreken? Dit was de reden waarom ik begon te twijfelen aan mijn vrienden, ik wist niet wie de persoon was, die hem alles vertelde. Dus ik stopte met dingen te vertellen aan mijn vrienden, voor het geval dat ik zeker wist dat hij het niet te weten kwam.

Het verhaal wat hij uitspookte met mijn web-whatsapp

Tegen de tijd dat we uit elkaar gingen, vertelde ik in groepsapp met mijn vriendinnen dat hij mijn leven in een nachtmerrie heeft gemaakt. Niet veel later zei hij dat hij dat nooit wilde doen. Het enige dat ik dacht was: “hoe weet je dit?” Hij vertelde me dat hij niet kon vertellen wie hem dat had verteld. Maar nadat we uit elkaar gingen, ging hij verder. Ik had een persoonlijk gesprek dat een jongen en niet veel later zijn vriendin stuurde een berichtje, wist ze van ons gesprek. De man vertelde me later dat zijn vriendin het wist omdat mijn ex-vriend het haar had verteld. Ik dacht: hoe is dat mogelijk, ik heb het aan niemand verteld.

Het engste was toen ik naar de bbq wilde van de studentenvereniging van een vriendin van mij. Ik zei op Facebook dat ik er zou zijn en ik dacht dat ik op Facebook gezien had dat hij er ook zou zijn. Ik kreeg de vermelding: “herinnering: je hebt 3 evenementen met *** en 3 andere vrienden.” Ik las het verkeerd en dacht dat hij daar zou zijn, dus ik zei het tegen mijn vriendinnen. Niet veel later zag ik een bericht op Facebook waarin stond dat hij er ook zou zijn.

Web whatsapp

Zo kwam ik er achter

Toen ik na die bbq met de trein naar huis ging, wilde ik een nieuwe achtergrond instellen. Maar in plaats van de juiste knop aan te raken, raakte ik web WhatsApp aan. Waar ik zag “laatst actief vandaag om 15:18 uur, gestart in ***, Mac OS”. Ik heb nooit web WhatsApp gebruikt en nadat we uit elkaar zijn gegaan, ben ik niet meer in *** geweest. Toen ik erachter kwam, was ik er zo kwaad om, maar het verklaarde het wel allemaal. Ik maakte een screenshot en daarna klikte ik op “log uit van alle computers”. Dit is de reden waarom hij alles weet, niemand heeft het hem verteld, maar hij heeft het zelf gelezen.

Had ik hier eerder achter kunnen komen?

Web whatsapp

Toen ik naar WhatsApp ging om erachter te komen hoe het werkte. Moest ik een QR-code scannen en dat deed ik ook. Mensen vertelden me dat wanneer ik me aanmeld, ik een melding op mijn telefoon moet krijgen, maar dat heb ik nooit gehad. Hoe makkelijk? Web WhatsApp wordt nooit afgemeld tenzij je jezelf afmeldt, dus als je veel internet applicaties installeert, kan je vele telefoons verbinden.

Als je bijvoorbeeld Google Chrome, Firefox en Safari gebruikt, kan je verbinding maken met drie telefoons. Vraag iemand of je zijn telefoon kunt lenen, de code kunt scannen en alles kunt lezen. Klinkt als een goede zaak toch? Geef je een veilig gevoel dat iedereen dit zo gemakkelijk kan doen als ze je telefoon hebben?

Is dit wat we willen van deze functie? Om je niet meer veilig te voelen? Ik hoop echt dat dit je nooit zal overkomen.

0 0 vote
Article Rating
Share:
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x