I SAID yes, but I MEANT no

Open en bloot alles op tafel leggen kan ik niet. Delen dat dingen niet al te best met me gaan, kan ik niet. Dat is mijn eer te nabij. Verman jezelf, kop op, stel je niet aan en door… dat is een beetje mijn motto. Zolang je niet doodgaat kan je alles wel aan en rusten doe je maar als je in een kist ligt tussen zes plankjes. Ook mensen teleurstellen kan ik niet, daarom zeg ik veel en dan ook veel te vaak ja.

Toch zal ik echt wat vaker moeten praten over mezelf. Zeggen wat ik vind en wat ik wil. Jezelf vermannen is iets wat ik echt top vind. Gewoon doorgaan en niet jezelf laten kennen. Maar erover praten is wel iets wat er ingebakken mag worden. 

NEE! SPELL IT OUT GIRL!

Iets wat ik echt niet kan is mensen teleurstellen, vaak gaat dit ten koste van mezelf. Als ik iets niet wil en iemand vraagt of het wel mag, dan zeg ik vaak “ja” en bedoel ik nee. Aan mijn ja zit dan wel vaak een als verbonden. In de hoop dat de ander dit ziet als “oké ze wil het liever niet”. Maar mensen zouden mensen niet blijven als ze hier gewoon plat overheen lullen en het naar hun eigen hand draaien. 

Ik ga leren het woord nee te gebruiken. Hoe moeilijk dit wellicht zal zijn, is dit toch wel echt iets wat ik moet gaan doen. Je kan mensen nooit allemaal bevriend houden toch? En zijn vrienden wel echt vrienden als ze die nee niet kunnen hebben? 

STERKTE OF ZWAKTE?

Ik vroeg op Instagram laatst hoe jullie aankeken tegen je kwetsbaar opstellen, is dit een sterkte of een zwakte? Massaal antwoordde iedereen sterkte, toch voelt dit voor mij als een zwakte. De vijand kan zo toch zien hoe hij je kan uitschakelen? Als je het tegen een iemand zegt, is de kans zo groot dat het naar buiten komt, dat je maar beter kan zwijgen erover.

Toch werd me toch wel snel duidelijk gemaakt dat je zwakheden tonen geen zwakte is. Als jij zelf ook toegeeft wat je zwakte is, dan kan niemand anders jou erop pakken. Hoe mooi dit ook klinkt, hoe ik het nu neerzet. Hoe slecht ik erin ben om het echt te doen. 

STRESS AANPAKKEN

Ik merk zelf niet dat ik stress heb, dit komt omdat ik gewoon altijd onder spanning en stress sta. Ik merk daarom niet dat het erger wordt. Een gevoel die ik gewoon niet herken. De enige plek in de wereld waar ik geen stress en spanning heb en echt kan ontspannen is de sauna. Nou blijkt het niet mogelijk om een huis in de sauna te kopen. Mega jammer, dus kan ik ook niet ontspannen. 

Stress is slecht voor je en ik wil er daarom ook gewoon vanaf. Ik vind het lastig om dit voor elkaar te krijgen, maar ik ga hier echt mijn best op doen. Ik heb super veel lieve tips gehad om stress te verminderen. Nu is het nog een kwestie van stress herkennen. En wie weet kan ik dan ook mijn stress is even flink aanpakken en de baas zijn. Zeg maar doei tegen die puistenkop van me en mijn spanningen op die momenten. 

Zo dat was mijn openhartige update over mezelf weer. Ik ga dit vaker doen, omdat het toch wel goed kan zijn om dit soort dingen te delen. Dikke kus!

Share:

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
HeidiAlexandraEllen Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Heidi
Gast

Zijn zo paar dingen dat echt herkenbaar zijn.
Ik zelf zeg ook vaak ja dat ik uiteindelijk nee wil zegge .
Maar gewoon ja de mensen niet wille teleur gesteld.

Alexandra
Gast

Het klinkt als mij. Ik heb wel geleerd dat rekening houden met anderen leuk is, maar dat de enige die echt rekening met jouw houd jij zelf bent. Wil je van de stress af, begin bij jezelf. Ik schrijf over dit soort zaken op mijn blog, misschien heb je er iets aan. Tip 1: jij bent geweldig en hebt altijd recht op de eerste plaats.

Ellen
Gast

Super goed van je meis! Nee zeggen is soms helemaal niet erg, moet je eens luisteren naar hoe vaak jij een ‘nee’ te horen krijgt. Waarschijnlijk valt het je niet eens op! ♥️ X Ellen