Mijn blog en Instagram zijn ingeschreven bij de KVK | Ambities

AmbitiEmma gaat meer richten op ambities, inspirerende vrouwen hun verhalen delen en meer. Zelf heb ik natuurlijk ook ambities en die kunnen ook inspirerend zijn voor anderen. Ik heb een stap gezet, mijn blog en Instagram zijn ingeschreven in de KVK.

Inschrijving AmbitiEmma in KVK

Zodra ik vertelde dat ik niet ingeschreven stond in de KVK kreeg ik verbaasde gezichten. Ik zag mijn blog en Instagram niet als een serieuze onderneming waar ik geld mee kon verdienen. Voor mij was het puur een hobby waar ik leuke dingen voor terug kreeg. Een hobby kost geld en dat gold ook voor mijn Instagram en blog.

Aangemoedigd om er meer mee te doen

Begin Augustus werd ik uitgenodigd voor een event in Dordrecht. Hier maakte ik kennis met Ellen van TGND.Media, ik volgde haar al een tijdje op Instagram en de klik was er direct toen wij elkaar voor het eerst zagen. Tijdens deze dag werd er onder andere gesproken over haar netwerkgroep, The Content Trip.

In oktober kreeg ik de eer om een activiteit te organiseren. Super leuk en omdat er zoveel kennis binnen de groep aanwezig is, besloot ik daar gebruik van te maken. Charlotte vertelde een stuk over communicatie en het bepalen van doelen. Op dat moment ging er een knop om. Die €800,- euro die ik meer heb uitgegeven aan mijn blog dan ik verdiend heb, die ga ik terug verdienen voor het einde van het boekjaar 2019 (31 december). Dit is gewoon gelukt!!

Volgende stap, inschrijving KVK

Het boekjaar 2019 is uiteindelijk met €7,- winst afgesloten. (Belastingdienst, mocht je meekijken, ik zal dit netjes als resultaat uit overige werkzaamheden opgeven.) LASCANA benaderde mij voor het schrijven van een blog en hiervoor is een KVK-nummer van belang. Hierdoor begon ik opnieuw te twijfelen en uiteindelijk hakte ik de knoop door. Ik laat me inschrijven.

Kleineondernemingsregeling (KOR) maakt alles makkelijker

Mijn vader is accountant, ik ben fiscaal recht student, de fiscale kennis is dus wel aanwezig in huize Verschure. Dat maakt het ook allemaal wat makkelijker, ik maak mij niet druk om de belastingen die betaald en aangegeven moeten worden.

Sinds 2020 heeft de KOR een andere vorm aangenomen. Dit maakt alles een stuk makkelijker. Als je omzet in een kalenderjaar lager is dan €20.000,- dan kan je je aanmelden en krijg je vrijstelling van de BTW. Hierdoor hoef je geen ob-belastingaangifte meer te doen en heb je ook nooit meer een boete.

Hulp nodig?

Ik merk dat zoveel jonge ondernemers die actief zijn op Instagram niks van belastingen en administratie snappen. Mijn opleiding leert mij dit en ik wil jullie graag helpen. Ik ga beginnen met het schrijven van blogs waar jullie wat aan kunnen hebben. Wil jou dat ik je ga helpen met je belastingen? Snap je dingen niet of wil je gewoon even sparren? Mail dan even op info@ambitiemma.com of stuur een berichtje via Instagram en dan kijken we wat we voor elkaar kunnen doen.

0 0 vote
Article Rating
Abonneer
Abonneren op
guest
2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Maartje
5 maanden geleden

Interessant artikel, ben benieuwd naar over een jaar of de inschrijving en dus het zijn van een bedrijf voordelen heeft tenopzichte van de hobby gedachte! Overigens zorgt de nieuwe KOR in mijn ogen niet voor minder werk, je moet alsnog je administratie bijhouden voor de jaarcijfers. Ben benieuwd hoe dat gaat lopen in het algemeen met die kleine ondernemersregeling, heeft echter niets te maken met jouw artikel ahah! Gefeliciteerd met je onderneming!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x