Dit leerde ik loslaten in de eerste maand op Curacao

Dingen loslaten, ik ben er echt vreselijk slecht in. Toch besefte ik dat bepaalde dingen op dit eiland niet mogelijk zijn. Ik had een keus, ze loslaten en gelukkig zijn hier of me er dood op focussen en niet gelukkig zijn. Ik besloot toch maar te kiezen voor loslaten, iets wat ik niet kon, maar in de eerste 3 weken is het me zelfs al gelukt en daar ben ik trots op.

10.000 stappen op 1 dag zonder te kunnen lopen

Als er een land op de wereld is waar je nog slechter buiten kan lopen dan in Curacao laat het mij dan weten. Voor mezelf wil ik graag 10.000 stappen op een dag zetten, dit hield ik altijd bij met een stappenteller op mijn mobiel. Het eerste wat mij opviel toen ik op dit eiland terecht kwam was dat dit nieuwe eilandmeisje nooit aan de 10.000 stappen per dag zal komen. Stoepen kennen ze amper en iedereen doet alles met de auto. Het koste wat moeite, maar ik besloot wel de app van mijn mobiel te halen, word ik er gelukkig van om keer op keer te zien dat ik mijn doelen niet haal? Nee zeker niet, dus weg met die app.

Zakenmeisje

 Top: Japan TKY | rok: Nikkie | riem: Gucci | sokken: Happy Socks | schoenen: Isabel Marant

Wegen zonder weegschaal

Het is achterlijk, maar thuis moest ik dagelijks op de weegschaal staan, was ik al lichter, is mijn vetpercenatge al gedaalt en ga zo maar door. Het is slecht, maar ik wilde er persee dagelijks op staan, het liefste twee keer in de ochtend en vlak voor het slapen gaan. Als ik een dag niet erop kon staan vond ik dat niks. Gelukkig heb ik mezelf in Nederland al kunnen aanwennen om er een keer per week op te staan. Toen kwam ik hier op Curacao, een studio zonder wegschaal, dit nam zoveel stress en gezeur weg. Ik mis hem niet, het boeit me ineens niet meer hoeveel ik weeg. Het is een verademing om zonder dat ding te leven. Dit vertelde Charlotte ook in onderstaand artikel.

Leestip: Krachttraining hoe werkt dat nou eigenlijk?

Alles precies afmeten

Als ik eten aan het maken was, wilde ik precies de hoeveelheden weten. Zo was mijn havermoutpapje 200 ml kokosmelk op 40 gram havermout en was mijn kokosyoghurt 250 gram met 10 gram havermout. Ook in de avond wilde ik het liefste alles meten, zonder weegschaal en maatbekers gaat dat zeer moeilijk. Alles gaat nu (omdat het moet) op de gok en ik kan je zeggen, het bevalt me stiekem best prima. Het hoeft niet altijd zo precies.

Wat wil jij graag leren loslaten?

Share:

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
luxelifeloveralexa Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
alexa
Gast

wauw ja veel beter om het los te laten. Je weet trouwens dat die 10K stappen bedoelt is voor mensen in Amerika? Voor Nederland is dit iets van 7K of 8K. Denk dat het wel goed is om er bewust mee bezig te zijn en jezelf te motiveren naar buiten te gaan. Maar wat niet kan, kan niet. En zo gefixeerd bezig zijn met de weegschaal heeft geen nut. Ik word namelijk van het sporten alleen maar zwaarder ipv lichter.. Dus daar ben ik idd ook mee gestopt! Wel knap gedaan natuurlijk