Mag ik dan niet mezelf zijn?

Little black dress detailsWees gewoon jezelf dat is iets wat ik vaak hoor. Toch twijfel ik soms of ik wel overal mezelf mag zijn. Misschien heb je de vraag in mijn Instagram Story al voorbij zien komen “Vind jij dat iemand op plekken buiten zijn huis zichzelf mag zijn?” Op deze vraag kreeg ik 100% ja, maar hoe kan het dan toch dat we onszelf toch niet helemaal mogen zijn?

Je hoeft je hier niet te gedragen zoals thuis hoor

Onlangs kreeg ik deze opmerking naar mijn hoofd geslingerd. Dit heeft mij even aan het denken gezet. Thuis zou in principe de plek moeten zijn waar je 100% jezelf bent, in je vertrouwde omgeving met mensen om je heen die je vertrouwd. Kort gezegd komt deze opmerking er dus op neer dat ik me niet moet gedragen als mezelf. Ik zat iets later toen ik van de verbijstering was bijgekomen na te denken wie een geweldig persoon is en wie ik dan moet zijn. Als ik mezelf niet mag zijn, laat ik dan maar een ander zijn toch?!

Wees gewoon jezelf

Niemand is leuker als hij zich voordoet als een ander, echt helemaal niemand. Je kan mij niet wijs maken dat er culturen bestaan die je aanmoedigen om altijd een ander persoon te zijn, daarvoor hebben we Carnaval, maar dan houdt het toch op. Ik heb besloten mensen met deze gedachte te laten denken wat ze willen. Toch hoop ik dat iedereen die deze mening heeft dit leest en gaat inzien dat het nergens opslaat. Een ding is zo, als mensen je niet mogen om hoe je daadwerkelijk bent, dan zijn ze geen minuut (lees geen seconden) van je tijd waard. Laat deze mensen kletsen en negeer het, want iedereen is geweldig als hij/zij zichzelf is en leven onder een masker is niet iets waar mensen blij van worden. Durf te leven zoals je wilt en wees vooral jezelf.

Gelukkig is niemand hetzelfde, daar wordt de wereld juist saai van

Nog een argument nodig waarom je jezelf moet zijn? Die ander die je probeert te zijn, die bestaat al, stel je voor dat iedereen die ene persoon wil zijn. Dan is heel de wereld hetzelfde dat wil toch niemand? Wees daarom gewoon jezelf!

Kan jij overal 100% jezelf zijn of heb je ook het idee dat dit niet overal wordt gewaardeerd?

Share:

7
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
luxelifeloverGabriëllealexaQuirinadaphne Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Gabriëlle
Gast

Wat een nare opmerking! Bij mij kost het vaak even tijd om mezelf te zijn maar iedereen maar overal zichzelf zijn. Je bent een geweldig mens

alexa
Gast

jammer dat mensen dit zeggen, want je moet je inderdaad overal thuis voelen. Ik hoop dat iedereen die bij mij komt, zich thuis voelt! EN ik vind dat jij je waarde gelaten wordt.

Quirina
Gast

Ik weet dat ik anders ben, maar anders is wel mezelf zijn en daar ben ik dan ook het gelukkigst mee. Toch merk ik dat mensen dan niet echt met mij willen omgaan, dat is wel is jammer en ook wel is eenzaam. Gelukkig heb ik ook mensen on mij heen die mij waarderen, om wie ik ben en dat is juist heel fijn. Want iedereen is uniek en dat vind ik het mooist aan mensen die dat kunnen waarderen.

daphne
Gast
daphne

Mooi o hier even bij stil te staan.

daphne
Gast
daphne

Mooi om hier even bij stil te staan.