Dit komt ook bij fit worden kijken…

Strakker in ons velletje zitten, dat willen we allemaal. Zoals jullie weten, wil ik dat ook super graag en die weg naar mijn fit goal deel ik dan ook met jullie. Echter zitter hier ook nadelen aan en vandaag kijk ik even met jullie naar de nadelen van het fitter worden.

Steeds het kopen van een nieuwe gardrobe

Je zal denken, goh logisch als je afvalt moet dit toch ook? Als ik om die reden steeds alles nieuw moest kopen was dat helemaal prima. Mijn broeken zijn namelijk allemaal tegroot aan het worden bij mijn taille en ik heb eindelijk maatje 25, iets wat ik had toen ik heel jong was. Dat is iets waarmee ik blij ben, maar wist je dat kleding ook ineens stom gaat staan als je fitter bent. Keer op keer zie ik mezelf in iets en dan denk ik, heh bah die staat echt stom bij mijn buik. Verder zit hij goed, maar ineens is hij te los bij mijn buik. Zo stonden wijde shirts mij nooit en nu kan ik het een stuk beter hebben.

Breedtemaat bh wordt kleinerDoutzen sport bh

Ja ook een veel voorkomend probleem bij veel mensen, maar toen ik onlangs een nieuwe bh kocht was ik even wat minder blij. De cups in mijn oude vertrouwde maat sloten voor geen meter mooi meer aan. Ik riep de vrouw die mij hielp erbij en die zei “je hebt een kleinere breedtemaat nodig, welke draag je?” dus ik zeg “70”, toen kwam de reactie “ow maar we hebben helemaal geen 65 hier, ik pak wel een cup kleiner voor je”. Dat was toch is even balen, terwijl ik van mezelf weet dat ik niet heelveel heb, wordt het er nu even ingevreven dat het nog minder is geworden. En ik al die tijd maar denken, met mijn lichaamsbouw en verhoudingen zit er echt geen vet in mijn borsten, nou wel dus.

Niet je eten kunnen bepalen is drama

Thuis houdt ik me vast aan een bepaald “schema”, ik weet dat ik hierdoor voldoende van alles binnen krijg, maar geen overschotten zal krijgen. Keer op keer is dat op vakantie niet mogelijk. In Barcelona en Parijs was dit afgelopen maand best een dingetje en ik kwam dan ook met wat extra kilo’s thuis, gelukkig heb je ze er zo weer af, maar wat is het frusterend zeg als je geen invloed hebt op je eten. Geef mij maar gewoon mijn yoghurtje met fruit, koek en speculaas kruiden en havermout/muesli in de ochtend. Wat fruit, een rijstewafel of een licht koekje tussendoor. Een shake als middag eten en tussendoor nog een proteine reep of wat fruit en als avondeten wat de pot schaft voor gezonds. Daar maak je me stiekem een stuk blijer mee.

Progressie tot nu toe

De bovenste afbeelding is een van de aller eerste afbeelden, de onderste is een van de laatste, ja het is weer tijd voor een nieuwe ubdate en die komt snel. In iets meer dan een jaar tijd ben ik echt een stuk happier geworden met mijn lichaam, er is nog veel verbetering te behalen, maar het begin is er.

fitgoals with Herbalife

Zeurende mensen om je heen

Al die mensen die maar zeuren dat je niet zo gezond moet eten, dat je niet zoveel moet sporten, noem het maar op, ik word er gek van. Ik heb een oma die hier ook goed in is, dan zitten we in een restaurantje wat te drinken en dan begint ze dat je echt een taartje moet nemen. Ik wil niet, maar ik wil haar niet teleurstellen en dat ze weer begint te klagen dat ik niet alleen gezond moet eten. Dus ik eet het taartje maar, het is lekker, eigelijk wilde ik niet, maar ook wilde ik haar niet teleur stellen. Maar naast mijn oma hoor ik er meer mensen over.

Blesures

Als ik een ding haat zijn het blesures door overbelasting. Toch die ene herhaling met meer willen doen en dan gaat het fout, au. Vervolgens kan je een tijd niks doen en dat wekt bij mij dus echt frustratie op. Je wilt wat doen, je wilt niet aankomen, je gaat meer op je eten letten, gezien je minder verbrand. Je focust je op vanalles omdat je niet kan sporten en je wilt alles behalve aankomen in deze periode. Naast de pijn heb ik gewoon een hekel aan niks doen en dat is precies wat je tijdens een blesure mag, niks.

Welk nadeel ondervind jij vooral bij het fit worden?

Share:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonneren op