28 dagen plank challenge om fit te blijven of worden

Planken is een goede manier om je lichaam sterker te maken en je uithoudingsvermogen te verbeteren. Hoewel planken erg makkelijk lijkt, is het van belang dat je het goed uitvoert en je aandacht erbij houdt. Dit omdat je niet de verkeerde spieren wilt belasten. Lees snel meer over deze plank challenge.


Een goede plankpositie neem je in door de core aan te spannen. De core is een hele belangrijke spiergroep en daarom is het trainen van je core erg belangrijk. Door onder andere te planken verstevig je de core spieren en zal je minder last krijgen van omliggende spieren.

De plankchallenge die maximaal 6 minuten duurt

Na 28 dagen zal je 6 minuten achter elkaar planken. Het is slechts een kleine moeite om deze tijd vrij te maken op een dag en aan een stevige core heb je zoveel. Mijn core veroorzaakt pijn in mijn heup en door regelmatig aandacht te besteden aan mijn core kan ik deze klachten verminderen. Daarom is het een aanrader voor iedereen en slechts een kleine investering van je tijd.

Lees ook: 3 keer oefeningen voor ronde billen om thuis te doen. Hier wordt o.a. meer besproken over de voordelen en hoe je de juiste techniek toepast.

Waarom deze plank challenge?

Soms is een challenge gewoon heel leuk, jezelf uitdagen om beter in iets te worden en je doel te behalen. Een doel in een dag halen is meestal niet mogelijk, tenzij je doel makkelijk is. In 28 dagen wens ik mijn plank uithoudingsvermogen te verzesvoudigen. Dat is best een uitdaging, maar als ik me aan dit schema houd zou het moeten lukken. Ik heb voor een plank challenge gekozen, omdat het erg goed is voor je lichaam gezien je meerdere spieren traint en dat met alleen je lichaamsgewicht.

Waarom jij deze plank challenge zou moeten doen?

Als jij ook je plank uithoudingsvermogen wil verbeteren, dan raad ik je zeker aan om deze challenge mee te doen. Je zal zeker verbetring merken en iedere dag zal je vooruitgaan. Iedere dag zie je progressie en daar kan je trots op zijn. Het zal hoogsten 6 minuten van je dag in beslag nemen en dat alleen pas op dag 28. Als deze challenge voor jou te makkelijk is, kan je hem natuurlijk altijd aanpassen naar je eigen wensen, maar ik zou wel  dit schema als basis gebruiken. Ben jij klaar om progressie te maken? Succes!!

Na het sporten is het raadzaam om extra eiwitten te nemen voor het herstel van je spieren.

0 0 vote
Article Rating
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x