Wat een social media detox mij heeft gebracht

Social media wordt steeds een groter deel van ons dagelijks leven. Juist daarom kan het even goed voor jezelf zijn om even afstand te nemen van social media. Zodat je je meer kan focussen op het echte leven en op echte mensen. Dit heb ik in overleg gedaan met mijn therapeut. Deze social media detox bracht mij veel meer dan ik dacht.

social media detox

Waarom ik een social media detox / vakantie nam

Als je mij op Instagram volgt heb je vast wel meegekregen dat ik momenteel niet op in mijn vel zit. Ondertussen ben ik in therapie en hoop ik dat ik weer helemaal lekker in mijn vel ga zitten. Tijdens een van deze sessies ging het over angsten en beïnvloedingen. Om mijn angsten te overwinnen raadde mij therapeut mij aan om even van social media af te gaan. Zodat niemand meer continue informatie kreeg wat ik deed. Zo kon ik van mijn angsten afkomen en zorgen dat ik minder beïnvloed werd door het perfecte leven van anderen.

Hoe de social media vrije week verliep

Op dinsdag begon ik aan de social media detox, ik begon met het verwijderen van alle apps van mijn mobiel. De makkelijkste manier om afstand te nemen van social media is natuurlijk door de apps niet continu te zien. Voor mijn gevoel had ineens veel tijd over, wat natuurlijk nergens op slaat. Omdat ik nu niet op social media zat, zag ik in hoeveel ik op een dag kon doen.

Tijdens mijn social media detox leerde ik onder andere hoe leuk het is om verse pasta te maken. En het is ook nog veel lekkerder dan pasta uit een zak van de supermarkt. Ook begon ik meer dingen te ondernemen, zo besloot ik met de hond naar het bos te gaan om te wandelen. Tot slot besloot ik Gossip Girl voor de derde keer te kijken. Tot mijn verbazing begon ik zelfs dingen van Gossip Girl te leren, de serie zit echt vol levenslessen.

Lees ook: Mag ik dan mezelf niet zijn?

Dingen die ik anders blijf doen

Na de social media detox wil ik wel minder op social media zitten, ik merk dat het mij echt beïnvloed en dat wil ik niet. Ik zit niet lekker in mijn vel en ik weet dat meer mensen hier last van hebben. Alleen zie je daar op dus helemaal niks van terug. Daarom is het soms verstandig om je terug te trekken van social media en je even te laten bezinken in de echte wereld. Als je niet lekker in je vel zit ga je automatisch meer naar andere kijken en lijkt alles om je heen perfect behalve hoe jij je voelt. Daarom is juist jezelf terug trekken heerlijk.

Mijn social media apps heb ik in een mapje apart gezet en staan iets minder in het zicht. Dit zorgt ervoor dat ik er minder op zit. Precies wat ik wil, want de rust terug krijgen tot ik mij weer helemaal happy voel is iets wat ik wel graag wil.

Heb jij wel eens een social media detox gedaan of erover na gedacht om een social media detox te doen?

Share:

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
luxelifeloverSanne Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Sanne
Gast

Leuk en goed dat je dit experiment aan bent gegaan! Ik probeer ook wel eens te minderen. Misschien dat ik het ook een keertje op deze manier wil proberen.