Mom-daughter day – mijn eerste keer in de sauna

Ik hou ervan om tijd door te brengen met mijn moeder, moeder dochter tijd vind ik namelijk erg belangrijk. Normaal bezoeken we steden, gaan we lekker shoppen en bezoeken we healthy hotspots. Dit keer bedacht mijn moeder iets anders, we gaan naar de sauna. Best spannend, want hier was ik dus nog nooit geweest.

De sauna – Elysium

Mijn moeder is hier al meerdere malen met een vriendin geweest en zij vinden dit de beste sauna, dus hier gingen we heen. Ik vond het in het begin best raar, de mannen en de vrouwen moesten samen in een kleedkamer, was dit nou echt nodig? Gelukkig waren de mannen niet echt bij ons in de buurt. Eindelijk had ik mijn badjas aan, toen was het tijd om te douchen, dat ding moest uit, stond ik daar, naakt, heerlijk. Het was zo raar in het begin, gelukkig wende het snel. Daarna gingen we naar de eerste sauna. Daarna kwam nog een leuk deel, ik moest het ijskoude water in om af te koelen, laat dat nou net mijn ding totaal niet zijn.

Lunchtime

Na al dat gezweet is het belangrijk om even wat te eten en te drinken. We namen een salade en een kop muntthee met honing. Ik nam de carpaccio salade en mijn moeder nam een geitenkaas salade. De mijne was erg goed, die van mijn moeder was een beetje te gecarameliseerd met honing denken we. Dat was zonde, maar verder was het erg lekker.

Meer sauna’s en zwembaden

Na de lunch gingen we in nog meer sauna’s, een bubbelbad en een zwembad, welke wel een beetje koud was. Ook gingen we in de heksensauna, voornamelijk wegens de naam. Het was een klein houten huisje met plek voor vier mensen. Het was erg heet binnen, toch kreeg ik het voor mekaar om hierin te slapen. Op het einde namen we nog een warm zwembad, de gene van de plaatjes hierboven. Deze was wel lekker warm. We eindigden nog met een douche waar we ons konden scrubben en daarna zijn we naar huis gegaan.

Ik had nooit gedacht dat ik de sauna leuk zou vinden, toch vond ik het geweldig.

* Alle plaatjes komen van het internet, het maken van foto’s was niet toegestaan. *

Wat vind jij ervan om naar de sauna te gaan?

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonneren op