Tips voor een gezonder Paasfeest

Zondag is het alweer Pasen, het feest voor mij waarmee de lente echt begint, daarom zie ik het ook wel een beetje als het lentefeest. Echter lijkt ook deze feestdag steeds meer op een eetfeest te lijken, de supermarkten liggen vol met luxer eten, het lijkt wel alsof we opnieuw kerst vieren, zo erg als er wordt uitgepakt. Erg gezellig natuurlijk, maar niet al te best voor ons lichaam en helemaal niet als we strak de zomer in willen. Daarom heb ik een paar tips voor je op een rijtje gezet hoe jij gezond kan blijven tijdens de Paasdagen.

Libeert Paasei

De Paasbrunch

Velen beginnen Pasen vaak met een Paasbrunch, mega gezellig natuurlijk, maar met al die lekkere dingen heb je gelijk een ongezonde suikerbom als begin van de dag. En dat is juist niet wat we willen natuurlijk, zo goed zijn die suikers niet. Enkele tips die je kunnen helpen met een goed begin van de dag.

Neem geen fruitsap

 

Hoe lekker een glaasje verse jus d’orange ook kan zijn, het zit bomvol fruitsuikers en fruitsuikers zijn niet minder slecht dan toegevoegde geraffineerde suikers. Begin de dag met een lekker kopje thee of koffie, dit zijn weinig tot geen suikers en dat is een toch echt wel een gezondere keus. Mocht je wel fruitsap willen, kies dan voor een fruit met weinig suikers en maak hem zelf. Watermeloenjuice is een voorbeeld hiervan. Toch liever een sinaasappel? Kies dan om het als fruit te eten en niet te drinken.

Easter brunch

Source: stylebyemilyhenderson.com

Volkoren of spelt afbakbroodjes

Afbakbroodjes is altijd leuk en lekker met een brunch, maar kies bewust. Je kan het beste kiezen voor spelt of volkoren broodjes en geen roomboter croissantje. Kies ook bewust je broodbeleg, geen hagelslag op een warm broodje met een dikke laag roomboter, maar eerder mager vleeswaren, zoals kip of ham, mocht je graag wat jam nemen, kies dan voor zelfgemaakte jam, toch wel chocolade? Neem dan hele pure chocolade, zoals De Ruijter Specials Intens Puur of voor Blue Band hazelnootpasta met minder suiker.

Paasbrood

Ja want wat is Pasen zonder paasbrood met lekker amandelspijs en een dikke laag roomboter? Helemaal niks natuurlijk, er zijn gezondere alternatieven, maar ook met de ongezonde variant, kan je het een stukje gezonder doen. Neem niet teveel, besmeer hem eerst met boter en haal daarna het spijs er pas uit om het op de boter te smeren, je hebt nu minder spijs en boter nodig en hierdoor is het al een stuk gezonder, heb je spijs over? Er is vast wel iemand anders aan de tafel die de extra spijs met liefde van je overneemt.

Easter table

Source: 100layercake.com

Het Paasdiner

Ook voor het Paasdiner kunnen we wel wat gezonders bedenken, maar gezien hier minder een lijn in te trekken is kwa wat mensen eten, vertel ik 

Gourmetten

gourmet

Source: brendakookt.nl

Veel mensen gourmetten tijdens Pasen, let hierop dat je niet al te veel vet vlees neemt, vooral veel groente, weinig stokbroodjes en beperk de sausjes tot het minimum. Het liefste tot helemaal geen saus. Op de gourmet kan je het beste kiezen voor kip, varkenshaas, biefstuk, tonijn, gamba’s of witvis, maar je kan natuurlijk ook prima vleesvervangers eten.

Tappas

tapas

Source: makemoneyyourway.com

Kleine hapjes, altijd lekker, maar onbewust ga je toch wel snel te veel eten. Wat vooral aan te raden is, is om te kiezen voor magere gerechtjes, zonder echte sausjes. Maak bijvoorbeeld mini hartige taartjes van ei met wat groente, kip in sojasaus met sesam of laat je eigen inspiratie de weg gaan. Je kunt vele kanten op met tappasjes die gezond zijn en je hebt ook nog een leuke voorbereidingstijd met elkaar.

Luxe eten

Natuurlijk hebben we ook nog de luxe poesjes onder ons, die liever verschillende gangen eten. Het is dan aan te raden om te beginnen met een zelfgemaakte soepjes die veel groenten bevat. Maak een lekkere salade voor bij het hoofdgerecht en kies een mager stukje vlees uit, maar dat is het luxere vlees natuurlijk al snel. Mocht je een toetje willen, maak hem dan zelf, als je hem zelf maakt is hij altijd een stuk gezonder dan als je hem koopt in de winkel, daarnaast is het vaak ook veel lekkerder.

Wat ga jij voor leuks doen met Pasen? Ik heb werkelijk nog geen idee haha.

Share:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonneren op