Wat ik wel en niet mis aan Curaçao

Eerder heb ik een artikel geschreven waarom ik niet op Curaçao zou kunnen wonen. Echter, heeft dit nooit betekend dat ik het niet naar mijn zin heb gehad op Curaçao, of Curadise zoals wij het noemde. Dat heb ik zeker wel en dal leidde me ook tot dit artikel, er zijn namelijk echt wel dingen die ik mis, maar ook zeker dingen die ik niet mis. Tijdens mijn tijd op Curaçao ben ik wel gaan inzien in wat voor goed en prachtig land wij leven. Dat besef mag soms ook wel is.

Curacao letters Punda

De warmte en de zon

Hoewel ik heb aangegeven de winter te missen, had ik bij de eerste stap uit het vliegtuig al door dat de kou iets is wat je niet kunt missen. Met liefde had ik zo weer het eerste en beste vliegtuig terug gepakt, want brr, wat is het koud zeg! De gezelligheid die de winter met zich mee brengt, miste ik dan weer wel, maar de kou die erbij hoort, heb ik niet gemist.

Tranquilo

Een woord die ik een partij vaak gehoord heb, is tranquilo wat rustig aan betekend in het Papiaments (en Spaans). Ik geloof dat dit het lievelingswoord is van iedereen. Alles is tranquilo en bij veel dingen denk ik echt, “goh douw ff wat peper in je reet”. Dat je soms uren moet wachten is dus totaal niet gek, leuk is wel anders.

De vrolijkheid

Zodra je ergens binnen komt, is het overal “bon dia” “bon tardi” “bon nochi”, of te wel, “goedemorgen” “goedemiddag” “goede avond”. Mensen zijn erg van elkaar groeten en dat mis ik wel. Zodra je in Nederland iemand gedag zegt die je niet kent, kijken ze je soms nogal gek aan. Wat is er mis met iemand een goede dag te wensen die je niet kent? Dit zijn dingen die ik wel mis.

Het strand

Koko's Beachclub

Zodra je even niks te doen hebt, kan je heerlijk op het strand liggen, of bij Madero Ocean Club aan de bar hangen. Dit waren echt heerlijke momenten om de dag door te brengen. Zodra ik in Nederland niks te doen heb, dan kijk ik Netflix met een kop thee in mijn hand, toch wel even heel iets anders. Geef mij maar een leuke strandtent met veel mensen om mij heen hoor.

Afwisseling

Hoewel Curaçao echt een mooi land is, heeft het weinig afwisseling. Daar ben ik in Nederland dan weer blij mee. Ik vind shoppen heerlijk en stadjes bezoeken. Op Curaçao is dit vrijwel onmogelijk doordat het eiland heel klein is en je na een paar weken/maanden toch wel alles gezien hebt. Willemstad is de enige grote stad, maar het centrum is vergelijkbaar met het centrum wat wij in Woerden hebben. Geen grote stad te noemen dus in mijn ogen.

Een huis met luxe gemakken

Warm water is een luxe op het eiland. Mijn studentenstudio had dit dus niet. De warme douche was iets wat ik steeds erger ging missen. Wel kwam ik er tegen het einde achter dat de sportschool wel een heerlijke douche had, helaas was mijn abonnement al afgelopen. Toch ging ik graag naar de sportschool voor het wassen van mijn haar.

Naast warm water was de keuken ook bezien. Weinig ruimte, een slechte oven op gas en een kooktoestel waar ik niet blij van werd. Als de kraan te lang aanstond — tijdens het doen van de afwas — liep het water het blad op en belande alles op de grond. Wat ben ik blij dat ik in Nederland een luxe keuken heb zeg. (In een normaal huis zit wel een normale keuken.)

Lees ook over de leukste restaurantjes volgens de locals.

0 0 vote
Article Rating
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x