Wordt volwassen meisje, zeg het gewoon zelf

Na het lezen van ‘nice girls don’t get the corner office’ werd me een ding duidelijk. Meisjes redden het niet in de zakenwereld, als je wat wilt bereiken moet je minder pleasen. Maar ook in elke andere wereld overleefd het meisje het niet. Groei op en wordt volwassen, aan kinderachtig gedrag hebben we niks.

Vaak wordt gezegd dat vrouwen een stuk eerder ‘volwassen’ worden dan mannen. Op enkele punten ben ik het hier zeker mee eens, maar lang niet op alles. Hoe mannen dingen recht door zee durven te brengen, gaat dat bij meiden vaak via via via en komt het uiteindelijk aan bij de persoon over wie dit gaat. Meiden, wordt eens volwassen. Dit is toch niet de manier van doen?

Het meisje in je los laten

Als je op zakelijk vlak het meisje in je wilt laten loslaten en succesvol wilt worden, dan raad ik je echt aan om het boek ‘nice girls don’t get the corner office’ te lezen. Dit is een Nederlandstalig boek vol met tips, tricks en praktijkverhalen. 

Dit boek gaat alleen niet over de andere vlakken waarop meiden/vrouwen niet volwassen zijn geworden. En op dit vlak hebben andere mensen last van het feit dat ze zich als meiden gedragen, dat mag van mij veranderen.

Wat een kindergedrag

Zoals ik al zei kan ik me er dood aan erger dat bij meiden als via via via moet gaan. Is het zo moeilijk om iets te zeggen recht in iemands gezicht? Vampieren bestaan niet, je zal niet gebeten worden als je iets zegt.

Ik werk op een kantoor waar ik de enige vrouw ben. Super lekker, geen gezeik, love it. Laatst zei mijn baas tijdens de lunch “zo we staan hier met twee Woerdenaren aan tafel, ja Emma die is er nooit als we Instagram moeten geloven, dat is geen Woerdenaar te noemen.” Ik moest wel lachen om die opmerking, want inderdaad als ik naar mijn Instagram kijk ben ik weinig in Woerden te vinden.

Mijn broertje kwam laatst met een verhaal dat hij van een meisje had gehoord, die het weer van een ander had. Ik zou volgens dat verhaal dat nooit thuis zijn en veel te veel geld uitgeven. Dat deed pijn, degene die dit verhaal de wereld heeft ingebracht deed zich voor als een vriendin. Maar ach meisje, wordt volwassen en ga deze dingen in mijn gezicht durven zeggen, zoals mijn baas het deed.

Exact dezelfde boodschap

Mijn baas en dat meisje zeiden in hun boodschap precies hetzelfde, mijn Instagram schetst een beeld waardoor het lijkt alsof ik nooit thuis ben. Toch komt de boodschap heel anders aan. Hoe mannen recht door zee zijn, zijn meisjes veel omslachtiger en durven ze niks zo te zeggen. Hierin zou ik toch zeggen, Laat dat meisje achter je en wordt volwassen. 

Share:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonneren op